Display

Video in the website
Video with its description
Video only

External movie player - Help

Share on social networks

Upload(s)

Fichier vidéo mp4

DenréesUnitésQuantités
Milk L 1
Sugar Kg 0,200
Egg yolk pièce 10
Vanilla bean Pièce 1

Have the sieve and stainless mixing bowl ready near the stove then weigh the ingredients. Split the vanilla bean lengthwise, scrape the seeds and discard them into the milk.
Pour the sugar onto the egg yolks then whisk the mixture until whiten. Heat the milk up to the boil then pour a small amount into the yolk mixture, stir with the wooden spatula and make sure not to have too much foam then pour it on the remaining milk still stiring.

Put the saucepan back onto the heat. Check if the cream is the right consistency by holding a spatula that is covered with the cream, run your finger. If the streak remains without the cream running down through the streak.
It is ready.

The cream must be heated up to a temperature of 85° to 86° celsius. Remove from the heat and immediately pour it through the sieve. While the cream is cooling. Then cover and refrigerate.

Réaliser une mousse au caramel

Mousse à base de crème anglaise au caramel allégé de crème fouettée, ayant une bonne tenue et une (...)

Logo
  • 00:05:03

Réaliser un glaçage gianduja

Ce glaçage est utilisé pour les bûches, entremets, bavarois... Il a une parfaite brillance avec un (...)

Logo
  • 00:04:01

Glaçage miroir caramel pour entremets

Le glaçage miroir est utilisé pour les bûches, entremets, bavarois... Il a une parfaite brillance (...)

Logo
  • 00:06:30

Réaliser un Tiramisu

Le tiramisu (de l’italien « tiramisù » [ˌtiramiˈsu], littéralement « tire-moi vers le haut », « (...)

Logo
  • 00:09:03

Crème brûlée sans cuisson

Préparation à base de lait, de crème liquide 35% de matière grasse, de jaunes d’œufs, de sucre et (...)

Logo La crème brûlée peut être parfumée selon les goûts de chacun
  • 00:05:55

Réaliser un glaçage spécial pour pâte à choux

Le glaçage spécial pour pâte à choux à colorer selon les parfums de vos pâtisseries est utilisé pour (...)

Logo Une brillance parfaite avec un effet miroir
  • 00:06:07