The bechamel sauce
Beurre - oeufs - fromages - crèmerie In English Débutant Toutes actions Indifférent
Tuesday 30 June 2009, by
All translations of this video : [English] [Español] [français]
Display
Video in the website
Video with its description
Video only
External movie player - Help
Share on social networks
Upload(s)
The Ingredients :
– Milk : 1 L
– Butter : 0,050kg to 0,100kg
– flour : 0,050kg to 0,100kg
Prepare the utensils and the ingredients: the salt, the nutmeg. Beforehand prepare a white roux sauce (a butter and flour mixture) and let it cool. In a separate pan, add the milk and bring it to the boil. Pour the hot milk into the cold white roux sauce a little at a time, and stir delicately. Add the seasoning and grate the nutmeg into the mixture. Place the sauce onto a gentle heat and stir well until it reaches boiling point. Keep cooking the sauce gently for 4 to 5 minutes.
Pour the sauce through the sieve, prior to this you should check the seasoning and then strain the sauce through the sieve, stiring it with a small ladle.
Place the sauce in a double boiler at 63°C or cover it with small pieces of butter and place it in a cold room if not needed immediately.
Toutes les sauces ont une base bien définie ; ces bases sont appelées SAUCES MERES ou SAUCES DE (...)
-
00:07:00
Un roux est un mélange de farine et de matière grasse à quantité égale plus ou moins coloré à feu (...)
-
00:06:22
Réaliser une sauce vinaigrette
La sauce vinaigrette est une sauce émulsionnée froide instable la plus célèbre et la plus simple à (...)
-
00:03:11
Le beurre clarifié, également appelé ghee, est un beurre dont on a retiré les éléments solides (la (...)
-
00:04:32
Nous vous présentons la réalisation d’un jus corsé de veau. On peut en réaliser avec de l’agneau, (...)
-
00:09:57
Fonds brun de veau traditionnel
Les fonds sont des liquides aromatiques qui servent en cuisine comme bases de sauces, de (...)
-
00:12:13